Nederland heeft een tekort aan mensen in de bouw

Blog

Nederland heeft een tekort aan mensen in de bouw

Het is jammer genoeg een feit dat er steeds weinig mensen werk zoeken in de bouwsector. Elk sector heeft genoeg aantal werklieden nodig om de werkdruk aan te kunnen, maar als er mensen zijn die niet geïnteresseerd zijn in een bepaalde sector, kan er een tekort komen en dat w=zien we nu gebeuren in de bouw. Er zijn diverse redenen waarom dat zo is.

Voor de crisis ging het relatief goed in de bouwsector, maar daar kwam er tijdens en na de crisis verandering in. Vele mensen verloren jammer genoeg hun banen. Metselaars, stukadoors, monteurs, voegers… Noem maar op. Nu gaat het stukken beter in de bouw, maar werklieden krijgen om deze jobs weer op te pakken gaat een beetje stroever.

Een reden daarvoor is dat jongeren of hun scholing niet afmaken of gewoon geen interesse hebben om metselaar of schilders te worden. Misschien als ze een familiebedrijf hebben denken ze eraan om de business over te nemen, maar over het algemeen kiest men liever voor werk waar je je handen niet vies kan maken en waar er meer geld te verdienen valt.

Natuurlijk zijn er ook oudere mensen die al ervaring hebben op dit gebied of graag zulk werk zou willen doen, maar jammer genoeg gaat dat niet zo gemakkelijk. Vele werkgevers nemen liever geen oudere mensen in dienst. Ze hebben liever jongeren die dit werk nog lang zullen doen.

Het is dus nodig om meer jongeren te motiveren om in de bouwsector werk te gaan zoeken. Een oplossing waar men mee gekomen is, is door goed reclame te maken en meer informatie te geven over de beroepen. Ze proberen het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor jongeren. Natuurlijk zal het ook helpen wanneer bedrijven hen tegemoetkomt en aantrekkelijke voorzieningen aanbiedt.

Geen reacties

Je reactie toevoegen